Assalamualaikum, Welcome to Fatin Amalina Teratak

Thanks for visting my Teratak,It my Officially personal blog. I am kelantanese women that try to get life in in the backward areas in humans values.Dear Allah, save them from a turn of the road that annoy YOU, My greatest ALLAH. I'm a wife and future mother soon.i m in love to try new thing in craft , try new recipe in my cooking skill.My blog as my writing about my journal without title,learning that come across in my real life,Most of them in bahasa but try to presented it in English. be free to visiting my blog with comment,criticism ,suggestion or wanna say Hi.

salam aidilfitri

salam aidilfitri..
selamat berpuasa bagi pembaca yang puasa 6..

selamat memenuhi jemputan rumah terbuka..
mmg normal hidup di sini..
once dah balik dari kampung, kami cuba memenuhi jemputan rumah terbuka oleh kawan2..
ada sehari 3 4 buah rumah..
meriah..
time nie la jumpa sahabat2 yang lama...

sambutan aidil fitri kami sekeluarga biasa2.. sederhana..
peruntukkan untuk anak2 dan aku  semua husband dah ready siap2..

kandungan hampir 5 bulan membuatkan aku takde keinginan nak membeli or bergaya..
pakai apa yang ada..
thema tahun nie warna kegemaran husband :purple.

menjadi suri rumah ni best, sbb aku jarang beli baju..
kalo dulu keje opis, mmg nk beli baju..

sekarang husband kalo tengok aku iron baju sekali gus mesti menjadi tanda tanya..
bila aku akan pakai baju aku iron..
better iron siap2 dan gantung dalam almari dr aku lipat dan susun dalam almari..
sbb pakaian yang berlipat pakaian aku pakai hari2 dan setiap masa..

tiada cerita yang menarik..
semuanya baik2 dengan izinNYA..

bersyukur atas segalanya..
kandungan sihat..
anak2 sihat..
mak ayah sihat,
keluarga sihat
husband sihat
dan aku sihat...

mak cik di kampung tegur
" eh tak macam mengandung pun.. macam anak dara"

perut tak nampak, aku comot mcm budak belasan tahun..
time tgh jemur kain..

"baby malu"
senyum..

memang mcm ni kot gaya aku hamil..
perut menonjol bila dah dekat due date..

masa mengandung anak kedua..
nak bersalin..
ambik bilik 2 orang.. teman bilik di hospital kehairanan masuk malam pagi keluar baby..
even masa nak bersalin , orang lain naik kerusi roda.. aku boleh berjalan ke labour room..
bukaan dah 3 4 cm..

tak sakit..
 berbeza anak pertama..
bukaan 1 cm pun aku tak boleh nak jalan..

ini dinamakan anugerah Allah berikan pada aku..
aku terima segalanya..

mungkin aku akan post pasal perasaan mengandung kali ketiga di next akan datang..

0 Kritikan Project Manager:

Post a Comment

terima kasih...
kalo ada salah and silap sila tegur ye..
jgn la guna bahasa2 kasar

p/s: saya dah bosan dgn Anonymous Users.. nie makan dia
ONLY USERS WITH GOOGLE ACCOUNTS CAN BE A PART OF COMMENTAR