Assalamualaikum, Welcome to Fatin Amalina Teratak

Thanks for visting my Teratak,It my Officially personal blog. I am kelantanese women that try to get life in in the backward areas in humans values.Dear Allah, save them from a turn of the road that annoy YOU, My greatest ALLAH. I'm a wife and future mother soon.i m in love to try new thing in craft , try new recipe in my cooking skill.My blog as my writing about my journal without title,learning that come across in my real life,Most of them in bahasa but try to presented it in English. be free to visiting my blog with comment,criticism ,suggestion or wanna say Hi.

Kandungan Ke Tiga

salam

Alhamdulillah..
doa ku dimakbulkan..
farez berumur 4tahun
aisyah berumur 3 tahun

dan kandungan dalam perut nak masuk 5 bulan..
pengalaman mengandung anak ketiga?
entah la..
kuat tidur dan cepat letih yang amat..
alahamdulillah..
mak mentua dan husband banyak membantu..
urusan bisness aku dihentikan serta merta..
aku mengalami alahan seperti kandungan first..
sama or lebih teruk? entah la..
normal la ibu hamil..

rasa lega bila dapat settle bayar fidyah, ganti puasa tahun 2 tahun..
satu tahun semasa hamilkan anak sulung, tahun berikutnya aku menyusukan anak sulung..
husband supportive..
dia la ingatkan psl bilangan puasa dan bayaran fidyah..
semasa hamil anak kedua dan menyusu anak kedua alahamdulillah aku puasa penuh..
sbb aku mula berhenti kerja office..
aku kerja mengikut project  yang bekas boss aku berikan..
siapkan report..
hantar report..
alahamdulillah rezeki anak..
hamil ketiga ni..
setakat ramadhan hari ini.. 5 hari aku tak puasa..
sbb tak sihat..
telan ubat cecair beri menyeksaan pada aku..
huhuhu..
kalo ubat jenis tablet aku boleh lagi..
so kandungan ketiga ni aku mmg terus buat check up kat prince court..
21hb ni ada checkup
harap aku dapat tau jantina kandungan ketiga..
tak kisah anak girl or boy..
yang paling penting anak sihat..
excited?
mmg excited..
lebih2 telatah si abang dan kakak yang suka bercakap dgn baby dalam perut..
nampak ummi lipat baju baby, depa cakap baju baby la sambil sentuh perut ummi..
sweet la anak anak ummi..
we love you..
husband?
dia time scan nampak excited..
kalo tak dapat nak dtg time checkup tu..
bile citer posisi baby mcm ni dia mula berubah muka.. sengih2..
ayah ayah..
semoga semua baik baik..

tgh berusaha nak menjahit set katil baby ni..
tgh pilih kain..
asyik menjahit barang customer je..
kali ni ummi nk menjahit lebih sikit untuk anak ummi..
nak tak nak..
untuk abang dan kakak kena ada sikit..
kasi perhargaan kat depa pulak.. sbb jadi abang dan kakak yang baik..
dah slow2 tak lompat katil..
kemas mainan..
tak sepahkan umah..

natural dan kejadian Allah cipta..
anak2 makin matang...




Fatin Amalina

0 Kritikan Project Manager:

Post a Comment

terima kasih...
kalo ada salah and silap sila tegur ye..
jgn la guna bahasa2 kasar

p/s: saya dah bosan dgn Anonymous Users.. nie makan dia
ONLY USERS WITH GOOGLE ACCOUNTS CAN BE A PART OF COMMENTAR