Assalamualaikum, Welcome to Fatin Amalina Teratak

Thanks for visting my Teratak,It my Officially personal blog. I am kelantanese women that try to get life in in the backward areas in humans values.Dear Allah, save them from a turn of the road that annoy YOU, My greatest ALLAH. I'm a wife and future mother soon.i m in love to try new thing in craft , try new recipe in my cooking skill.My blog as my writing about my journal without title,learning that come across in my real life,Most of them in bahasa but try to presented it in English. be free to visiting my blog with comment,criticism ,suggestion or wanna say Hi.

Review: What to expect when you're expecting movie

Salam semua,

Semalam sebaik balik dari KLCC,
Jalan2 cari pasal makan-makan bersama keluarga kak ipar,adik ipar dan En Suami.. kami hantar Ahmad balik umah then kami terus balik umah..

En Suami tanya apa plan mlm ni..
selepas sembahyang isyak,
saya ajak En Suami menonton movie..
mula2 nak tgk citer james bond..
tapi last minute , En Suami tukar tajuk movie
kami menonton movie What to expect when you're expecting..
movie yang okey untuk parent to be..

kisah yang berlainan yang dirasai oleh 5 pasangan yang bakal menjadi seorang mak dan ayah..
dalam kisah nie pasal seorang yang tidak merancang hamil dan mengalami keguguran, seorang yang tidak boleh hamil, seorang yang berusaha keras untuk hamil dan ada  yang tidak rancang hamil tapi hamil..
semua mempunyai nasib berbeza..
kisah seseorang yang terhamil. dia panic dengan kehamilan dia dan mula2 nak tapi lama2 dia nak baby tu.. tapi akhir ye dia mengalami keguguran..
mereka bersedih dengan keguguran tu dan si gadis menyalahkan diri ye seolah2 nie padah kepada diri ye pada mula ye taknak baby tu..
akhirye dia break up dengan boyfren dia.
kisah kedua pula, kisah seorang yang menghabiskan hampir 1/2 juta untuk hamil.. tapi tak boleh sbb ada masalah kesuburan.. akhirnya dia ambik anak angkat..
process ambik anak angkat memakan masa yang agak lama..menguji pasangan tersebut..tapi akhir ye mereka berjaya..
kisah ketiga.. pasangan nie dah lama berkahwin .. mereka berusaha untuk hamil selama 2 tahun akhir ye beliau berjaya hamil dan ibu mentua beliau juga hamil..
bermula la episod kisah mereka..
keempat, kisah pasangan yang aktif dengan kehidupan mereka.. akhir ye terpaksa control kehidupan mereka demi kandungan dan kesihatan ibu mengandung..

pengalaman dan detik2 mereka dengan kehamilan..
ada yang kelakar dan ada yang sedih..

sweet tau kisah nie..
part memberi kesan ialah..
masa depa2 melalui proces bersalin yang berbeza..
ada yang susah, ada yang senang..
dan part sedih ialah bile pasangan tu keguguran...

mereka menangis..
aku pun penah merasai ye...
menangis kot..
saya cakap "b, cian kat dia b.. sakit ye"
En Suami cakap "ye.. saya tau.. saya ingat lagi.. ms tu saya terpaksa dukung awak dari tingkat 4 tgh2 awal pagi kul 3 4 pagi bawak awk g hospital"
saya : "betul2, kat hospital lak mcm apa entah.. sikap diorg tu.."
** sekrang en suami sgt2 anti dengan hospital gov..hehehe...



Fatin Amalina

0 Kritikan Project Manager:

Post a Comment

terima kasih...
kalo ada salah and silap sila tegur ye..
jgn la guna bahasa2 kasar

p/s: saya dah bosan dgn Anonymous Users.. nie makan dia
ONLY USERS WITH GOOGLE ACCOUNTS CAN BE A PART OF COMMENTAR