Assalamualaikum, Welcome to Fatin Amalina Teratak

Thanks for visting my Teratak,It my Officially personal blog. I am kelantanese women that try to get life in in the backward areas in humans values.Dear Allah, save them from a turn of the road that annoy YOU, My greatest ALLAH. I'm a wife and future mother soon.i m in love to try new thing in craft , try new recipe in my cooking skill.My blog as my writing about my journal without title,learning that come across in my real life,Most of them in bahasa but try to presented it in English. be free to visiting my blog with comment,criticism ,suggestion or wanna say Hi.

Hamil: Set Bersalin pillihan Saya (VCO)

Salam Semua. saya penah tulis yang di post yang lepas tentang set bersalin pilihan saya..
kali nie nak tulis pasal review product dalam set bersalin yang telah saya guna..
nie kira testimoni saya la..

bile tau je kandungan saya berusia 30 minggu..
saya terus memcuba salah satu product set tenameera nie iaitu VCO atau dalam bahasa mudahnye minyak kelapa dara..
penggunaan ye mudah..
bau VCO nie macam bau minyak kelapa..hehe
saya takde alah pada bau2 nie..
bagi saya bau VCO nie okey..

cara penggunaan nye ada dalam buku panduan yang disertakan dalam set bersalin..
mula2 dapat En Suami la yang tukang baca ye..
senang nak pakai VCO nie.. selain sapuan di tempat baby keluar, korang ley sapu di perut yang ada renggangan kulit tu, kat bontot pun boleh..
ia memberi kelembapan..
mmg ia mengurangkan kesan regangan tu..
aku pun cuba la pakai vco nie.. then lama2 aku tanya En suami.. dia tgk kesan regangan kulit di perut, pinggang semakin pudar...cewah..
lega hatiku..

berkesan jugak pada kulit ku..
tu membuatkan aku sanggat berpuas hati dengan product tanameera nie..
bersyukur pada Allah...

masih menunggu usia kandungan 37 minggu..
sbb tak sabar untuk minum VCO nie..
1 sudu sekali minum selama 3 kali sehari..
bile makin dekat nak bersalin makin kerap minum VCO nie..
minum dan berdoa semoga dipermudahkan urusan bersalin...amin..
. Fatin Amalina

5 Kritikan Project Manager:

Saya Disini said...

ingtkan nak tayang handbeg baru kat sini

baby said...

Askum

Saya nak tanya pasal pcmc.. Boleh bg email x

Tq

baby said...

Boleh tolong email saya x baby_nadia2910@yahoo.com

baby said...

Askum

Saya nak tanya pasal pcmc.. Boleh bg email x

Tq

fatin amalina said...

kak tini: hehehe... takde makna ye nak tanyang handbag kat sini..hahaha
next post la tulis psl shopping handbag tu..ehhe

@baby: saya ada email awak..hehe

Post a Comment

terima kasih...
kalo ada salah and silap sila tegur ye..
jgn la guna bahasa2 kasar

p/s: saya dah bosan dgn Anonymous Users.. nie makan dia
ONLY USERS WITH GOOGLE ACCOUNTS CAN BE A PART OF COMMENTAR